ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  « ΜΙΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η Επιτροπή Συντονισμού του Δικτύου Αλληλεγγύης συνεδρίασε και εκτίμησε την πορεία των εθελοντικών δράσεων και των άλλων εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων για τα τρέχοντα προβλήματα και τις εξελίξεις.
  Όσον αφορά τις εθελοντικές δράσεις αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της κρίσης θεωρούμε θετική την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου για οργάνωση  εθελοντικών δράσεων και είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες.
  Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσουν άμεσα οι ομάδες του Δικτύου προκειμένου να ενημερώσουν τους εθελοντές και να συζητήσουν για τη συμμετοχή τους στις δράσεις.
  Η ομάδα υγείας και πρόνοιας του Δικτύου θα συνεδριάσει την Τρίτη  27  Μαρτίου στις  8μμ στο Art Galery  Café . Υπεύθυνη συντονισμού της ομάδας είναι η γιατρός Κυβέλη Χιωτοπούλου τηλ. 6978988945.
    Η ομάδα παιδείας και πολιτισμού θα ορίσει άμεσα ημέρα συνάντησης μετά από συνεννόηση που θα κάνει με τους εκπαιδευτικούς και υπόλοιπους εθελοντές η συντονίστρια της ομάδας Εβελίνα Σταύρου τηλ. 6970308448.
    Η ομάδα επικοινωνίας με παραγωγούς για προμήθεια αγροτικών προϊόντων θα συνεδριάσει μετά από επικοινωνία μελών της ομάδας με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές για ανταλλαγή εμπειριών. Συντονίστρια της ομάδας είναι η Ρένα Αλεξούδη τηλ. 6945468303.
   Η ομάδα της Τράπεζας  Χρόνου θα συνεδριάσει αφού προηγηθεί η συνάντηση την Πέμπτη  22  Μαρτίου, του συντονιστή της ομάδας Θάνου Ματόπουλου τηλ. 6940108002, με τους υπεύθυνους διαχειριστές της τράπεζας χρόνου της Πλατείας Συντάγματος με τους οποίους θα συνδιοργανωθεί η τράπεζα.
  Εκτός από τις αλληλέγγυες δράσεις η Επιτροπή αποφάσισε
α)   Να συμμετέχει το Δίκτυο στην κινητοποίηση για να μην εκποιηθεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού που θα γίνει την Πέμπτη  22 Μαρτίου στις 6 μμ  στο Σύνταγμα, όπως και στη συντήρηση (πότισμα και εξωραϊσμός) του ελαιώνα που φυτεύτηκε πρόσφατα στο Ελληνικό.  Η εκδήλωση στον ελαιώνα θα γίνει το Σάββατο  24  Μαρτίου  10πμ με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
β)  Να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου τη διοργάνωση ημερίδας στις  4  Απριλίου με θέμα  «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Απάντηση στην οικονομική κρίση».
  Συντονίστρια των δράσεων ορίστηκε η Αφροδίτη Κουντούρη 6973347152.
Η επόμενη τακτική συνέλευση του Δικτύου θα γίνει τη Δευτέρα 26  Μαρτίου  7.30μμ  στην καφετέρια ESPLANADE  στη Βάρκιζα.

                                              Η Επιτροπή Συντονισμού του Δικτύου Αλληλεγγύης
                                     «Ο Μίτος των Πολιτών»